FORGOT YOUR DETAILS?

DE VERSCHILLENDE TYPES
WARMTE
POMP
KOSTEN

WARMTEPOMP KOSTEN

WARMTEPOMP PRIJZEN VOOR DIVERSE TYPES

Uitleg voor alle verschillende types warmtepompen

De prijs van een warmtepomp is afhankelijk van het soort pomp u gaat gebruiken, maar kort gezegd zijn de warmtepomp kosten waarmee u moet rekenen tussen de 4000 en 25000 euro. Hieronder pluizen we de exacte kosten samen met u uit per type warmtepomp.

De goedkoopste oplossing is een hybride warmtepomp, deze heeft u al vanaf een bedrag van tussen de € 4000-5000 en dit is inclusief de ketel plus installatie. In het geval geld geen rol speelt, heeft u misschien meer interesse in een grond-waterwarmtepomp waarvan de prijs tot ongeveer € 25.000 op kan lopen. De warmtepomp kosten voor de boiler en de installatie zijn dan al inbegrepen.

WARMTEPOMP PRIJZEN

Hieronder geven we u een kort overzicht van de kosten waarop u kunt rekenen voor de verschillende soorten warmtepompen:

Warmtepomp type
Prijs + installatie
 Warmtepomp lucht-water
 € 10.000 - € 15.000
 Warmtepomp lucht-lucht
 € 4.000 - € 8.000
  Warmtepomp grond-water
 € 15.000 - € 25.000
  Warmtepomp water-water
 € 15.000 - € 20.000
  Warmtepomp hybride
 € 5.000 - € 7.000

ADVIES

In het geval uw woning niet optimaal geïsoleerd is en al een tijd geleden gebouwd werd, zou u eens na kunnen denken over een hybride warmtepomp. Dit type warmtepomp wordt vaak voor al bestaande woningen gebruikt aangezien ze hier bijzonder geschikt voor zijn, lage startkosten hebben en zeer efficiënt zijn. Zoals eerder al vermeld in de tabel zijn de kosten voor dit soort warmtepomp slechts € 4000-7000 met ketel en installatie. Een warmtepomp kan ook direct aangesloten worden op een PVT-zonnepanelen systeem.

In het geval u geïnteresseerd bent een warmtepomp te kopen, belt u ons dan even want aan de hand van een paar simpele vragen kunnen wij u de exacte prijs voor uw woning opgeven. Onze warmtepomp kosten expert zit voor u klaar. In veel gevallen kopen mensen een warmtepomp met een veel te hoog vermogen, onnodige extra kosten dus. Door een vakkundig advies in te winnen kunt u in sommige gevallen wel tot 30% van uw geld uitsparen.

TYPES WARMTEPOMPEN

In het kort gezegd voorziet een warmtepomp uw woning van warmte die ergens anders onttrokken wordt. Zowel de lucht in uw huis als de radiatoren en het tapwater kunnen op deze manier verwarmd worden. Er zijn behoorlijk veel verschillende types die allemaal een andere prijs hebben. Hieronder geven we u een korte uitleg voor de verschillende types met de prijzen die u daarbij kunt verwachten.

Warmtepomp lucht-water

Dit type warmtepomp haalt zijn de warmte uit de buitenlucht. De aangevoerde warmte wordt vervolgens gebruikt voor de verhitting van uw tapwater en woning. Een groot voordeel van de warmtepomp op lucht-water is dat er voor de installatie geen boringen noodzakelijk zijn wat de installatiekosten laag houdt. Een goede kwaliteit lucht-water warmtepomp gaat u rond de € 10.000 kost.

Warmtepomp lucht-lucht

Ook dit type warmtepomp heeft als bron voor zijn warmte de buitenlucht. De lucht- lucht warmtepomp wordt gekenmerkt door zijn lage prijs en tevens lage installatiekosten. Dit type warmtepomp is geschikt voor het verwarmen van woningen en andere gebouwen. Met de installatiekosten al inbegrepen geeft u voor een goede kwaliteitsysteem rond de 4000-8000 € uit.

Warmtepomp grond-water

De grond-water warmtepomp haalt zoals zijn naam al doet vermoeden warmte uit de bodem. De installatie van een buizennetwerk is hiervoor noodzakelijk. Er zijn twee verschillende systemen, namelijk een horizontaal buizennetwerk en een verticale buis. Bij het horizontale netwerk worden op een diepte van ongeveer 1,5 m de buizen aangelegd. De warmtepomp kosten van dit systeem voor wat betreft de installatie zijn hier tussen de € 2000-4000. Er moet gezegd worden dat dit type een hoop ruimte in beslag nemen.

De aanleg van een verticaal buizensysteem is beduidend duurder aangezien de buizen op een diepte van tussen de 50-200 m geïnstalleerd zullen worden. De prijzen voor de installatie van dit type bedragen 5000-6000 euro. De voordelen zijn een veel hoger rendement en de verticale versie is ruimtebesparend. De grondwater warmtepomp is hoe dan ook zeer prijzig, denk aan een bedrag van 15000-25000 euro.

Warmtepomp water-water

Voor de water-water warmtepomp moeten diepe gaten in de grond geboord worden aangezien hij gebruik maakt van het grondwater. Dit systeem kenmerkt zich door een hoog rendement maar ook hoge installatiekosten. De warmtepomp kosten plus installatie gaan u tezamen rond de 15000-20000 euro kosten.

Warmtepomp hybride

Het hybride systeem is geschikt voor elke woning met een gasaansluiting. Het systeem zelf bestaat uit een gasketel en een warmtepomp. Het hybride warmtepomp-systeem haalt zijn warmte uit ventilatie- of buitenlucht, en zal als het erg koud is overstappen op de gasketel om een laag rendement van warmtepomp te voorkomen. Dit systeem is bijzonder efficiënt en gaat u ongeveer 5000-7000 euro kosten.

Extra over warmtepomp kosten

Bij sommige duurdere systemen maken de installatiekosten een groot deel van de totale warmtepomp kosten uit. Dit is vooral het geval bij de water-water en grond-water warmtepomp systemen. De kosten ontstaan hoofdzakelijk door het buizensysteem wat diep in de grond aangelegd moet worden. Het aanleggen van dit buizensysteem is geen gemakkelijke opgave en u doet er goed aan om ondanks de hoge kosten te zoeken naar een echte specialist om problemen te voorkomen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De beste warmtepompen van 2019

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE

Als u graag nog een stuk meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden voor uw huis wat warmtepompen betreft, kunt u ons altijd vrijblijvende een bericht sturen met uw vragen. Als u terug gebeld wilt worden, geeft u dit dan even aan, dat doen we graag. Zet erbij wat voor u de beste tijd en dag is.

SNEL CONTACT OPNEMEN

TOP