FORGOT YOUR DETAILS?

WELKE MOET IK KOPEN?
WARMTE
POMP

WARMTEPOMP KOPEN

U WILT EEN WARMTEPOMP KOPEN, MAAR WELKE?

Welke warmtepomp kopen kort uitgelegd

Een warmtepomp kopen is niet voor iedereen een eenvoudige opgave. Er zijn erg veel verschillende modellen en ook de manier waarop een warmtepomp gebruikt wordt, varieert vaak. Bij het maken van de juiste keuze spelen de staat van uw huis en uw persoonlijke voorkeur een rol. Goed advies is belangrijk als u een warmtepomp gaat kopen om kosten te besparen. Wij bieden u maatwerk advies door bij u ter plaatste te komen kijken hoe de situatie is. Wij adviseren u voor wat betreft de installatie van de warmtepomp en tevens welk model het beste bij u past.

Het systeem van een warmtepomp bestaat praktisch gezien uit twee verschillende delen. Dat is in de eerste plaats de warmtepomp zelf en daarnaast het afgiftesysteem. Voor een efficiënte werking van uw systeem moeten deze twee onderdelen tijdens de installatie goed op elkaar ingesteld worden. Ook belangrijk is dat uw warmtepompsysteem afgesteld wordt op de rest van de situatie in uw woning. Daarbij hebben we het over bijvoorbeeld een zonneboiler, een piekketel of een ventilatiesysteem. Wij als expert geven u het beste advies wat betreft de installatie en met betrekking tot de warmtepomp kopen.

WARMTEPOMP BRON

Er zijn drie verschillende bronnen die gebruikt kunnen worden. De brandstof die voor de warmtepomp gebruikt gaat worden is afhankelijk van de bron. In het kort gezegd zijn de drie mogelijkheden water, lucht, en warmte. Een warmtepomp kan ook op PVT-panelen aangesloten worden, maar dat wordt hier niet besproken. De beslissing welk soort warmtepomp u koopt proberen we voor u wat makkelijker te maken door hieronder in het kort de drie verschillende systemen uit te leggen.

1) Warmtepomp met lucht als brandstof. Als u op zoek was naar een goedkope warmtepomp komt dit systeem meteen in aanmerking. Een nadeel is dat dit soort warmtepomp slechts een vertrek in uw huis kan verwarmen. De werking ervan is ongeveer het tegenovergestelde van een airconditioning. De warmtepomp zuigt lucht van buiten naar binnen die onderweg door de warmtewisselaar opgewarmd wordt.

2) Warmtepomp met water als brandstof. Belangrijk voor dit systeem is dat er een riviertje, sloot in de buurt van uw huis is van waar water naar uw warmtepomp gezogen kan worden. Daar wordt het water gezuiverd en verwarmd en naar uw radiatoren geleid die zodoende uw huis verwarmen. Met dit systeem verwarmt u dus uw hele huis. Dit is een minder goedkope warmtepomp dan die op lucht maar zeker goed betaalbaar.

3) Warmtepomp met warmte als brandstof (brine-warmtepomp). Als u 10-€ 15.000 kunt besteden om een bronput te laten boren, kunt u van dit systeem met het hoogste rendement gebruik gaan maken maar in de aanschaf is het zeker niet de goedkoopste warmtepomp. Het water wordt vanuit de put op een diepte van 5-7 m met antivries omhoog gehaald. Bij dit systeem verwarmt het antivries het water in uw boiler wat uiteindelijk uw woning zal verwarmen.

HET VERMOGEN VAN UW WARMTEPOMP

Let op dat als u een warmtepomp koopt u niet onnodig veel geld uitgeeft. Een fout die veel kopers van warmtepompen maken, is dat ze een pomp aanschaffen die een te groot vermogen heeft. Het resultaat is dat uw tapwater gloeiend heet wordt en ook de temperatuur in uw huis onaangenaam warm is. Zaak is om van tevoren goed uit te rekenen welke vermogen het beste bij uw huis past. Uiteraard is het zo dat een bond met minder vermogen ook minder kost. Dus op die manier spaart u geld uit en voorkomt u een hoop problemen bij het kopen van uw warmtepomp.

Hoe werkt een warmtepomp?

De beste warmtepompen van 2019

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE

Als u graag nog een stuk meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden voor uw huis wat warmtepompen betreft, kunt u ons altijd vrijblijvende een bericht sturen met uw vragen. Als u terug gebeld wilt worden, geeft u dit dan even aan, dat doen we graag. Zet erbij wat voor u de beste tijd en dag is.

SNEL CONTACT OPNEMEN

TOP