FORGOT YOUR DETAILS?

Warmtepomp aanleggen bestaand huis
IN BESTAANDE HUIZEN
WARMTE
POMP
AANLEGGEN

WARMTEPOMP AANLEGGEN

Een warmtepomp aanleggen levert veel overlast op

Besparen op de elektriciteitsrekening

Bij het aanleggen van een warmtepomp komt heel wat kijken maar levert u ook een groot aantal voordelen op. Op die manier geeft u beduidend minder geld aan elektriciteit uit als u een warmtepomp systeem gaat kopen. Het is zelfs mogelijk om helemaal niets aan elektriciteit uit te geven. U kunt hier meer lezen over de kosten voor verschillende warmtepomp systemen.

Het aanleggen van een warmtepomp geeft over het algemeen flink wat overlast aangezien er in de tuinen rondom uw huis diepe putten gegraven moeten worden. Voor nieuwbouwwoningen gelden andere regels maar we gaan er hier vanuit dat het om een al bestaande woning gaat.

Warmtepomp aanleggen bestaande woning

U dient de volgende punten serieus te overwegen voordat u in een bestaande woning een warmtepomp aan gaat leggen. Er zijn behoorlijk wat verschillende warmtepompen en als u zo min mogelijk problemen wilt ondervinden, kunt u het beste kiezen voor een hybride warmtepomp.

1) Om te beginnen het grootste probleem, de eerder genoemde uitgravingen van zeer diepe putten in de buurt van uw woning.

2) De meeste warmtepompen hebben op zijn minst het formaat van een grote koelkast en u zult goed na moeten denken waar deze het best geplaatst kan gaan worden.

3) U heeft waarschijnlijk al radiatoren in uw woning zitten, maar deze zijn over het algemeen niet geschikt voor het gebruik met een warmtepomp. U zult dus compleet nieuwe radiatoren voor het hele huis aan moeten schaffen.

4) Een probleem wat in hoofdzaak bij oudere woningen voorkomt, is dat de isolatie aangepast zou moeten worden op de lage temperatuurverwarming.

5) Om het geluidsniveau van de warmtepomp zo laag mogelijk te houden, is het het beste om hem in een afgesloten ruimte te plaatsen. Deze ruimte kan dan goed geïsoleerd worden om geluidsoverlast terug te dringen. Denk er ook aan geen harde maar flexibele slangen te gebruiken aangezien dit het geluidsniveau extra reduceert.

6) Met een ouderwets centraal verwarmingssysteem kan de woning snel verwarmd of afgekoeld worden. Met een warmtepomp is dit niet het geval. De temperatuur moet zo gelijkmatig blijven als mogelijk is ongeacht of het dag of nacht is.

7) Uw warmtepomp zou genoeg capaciteit moeten hebben. Als dit niet het geval is zal de compressor aan de slag moeten wat uw elektriciteit niveau aanzienlijk zal verhogen.

Warmtepomp aanleggen
Warmtepomp aanleggen huis

Uw warmtepomp zelf aanleggen

We zullen nu meteen maar uit de droom helpen want het aanleggen van een warmtepomp is alleen mogelijk voor gecertificeerde installateurs. Het is een dusdanig moeilijke taak dat het zwaar af te raden is om hiermee zelf aan de slag te gaan. Wat u wel zelf kunt doen is ruimte maken in de ketelruimte van uw huis zodat de warmtepomp die een formaat heeft van een Amerikaanse koelkast daar door de installateur geplaatst kan worden.

Het isoleren van uw woning

Waarschijnlijk was uw woning al goed geïsoleerd want het maakt niet uit op wat voor manier u uw woning verwarmt, het hebben van een goede isolatie was altijd al erg belangrijk. Maar in het geval dat er aan de isolatie van uw woning nog het een en ander moet gebeuren, is dit bij het aanleggen van een warmtepomp van groot belang in verband met het feit dat er een constante temperatuur aangehouden moet worden.
Voordat u gaat isoleren, is het zeker een goed idee om isolatie advies in te winnen. Zodoende bent u op de hoogte wat het uiteindelijke rendement gaat zijn van uw investering.

Warmtepomp kosten

Het fenomeen om met een warmtepomp huizen te verwarmen, hebben we uit de Scandinavische landen, Duitsland en Zwitserland overgenomen. Het installeren van een gasnetwerk was in deze landen altijd al een probleem waardoor zij op het idee van warmtepompen kwamen. Vandaag de dag is het warmtepompsysteem ook in Nederland razend populair aan het worden. Sterker nog, nieuwbouwwoningen mogen vanaf 2018 van de regering geen gasaansluiting meer hebben.
Warmtepompen zijn zeker niet goedkoop en u kunt zich het beste goed van tevoren informeren om niet te veel geld uit te geven. De prijzen van warmtepompen en de verschillende systemen die erbij komen kijken lopen erg uiteen. Een warmtepomp kopen is een grote investering. Het beste is daarom om professioneel advies te krijgen welk systeem het beste is voor uw persoonlijke situatie voordat u een warmtepomp aan gaat leggen.

Hybride warmtepomp bestaande woning

Warmtepomp boringen

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE

Als u graag nog een stuk meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden voor uw huis wat warmtepompen betreft, kunt u ons altijd vrijblijvende een bericht sturen met uw vragen. Als u terug gebeld wilt worden, geeft u dit dan even aan, dat doen we graag. Zet erbij wat voor u de beste tijd en dag is.

SNEL CONTACT OPNEMEN

TOP