FORGOT YOUR DETAILS?

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

VRAGEN EN ANTWOORDEN 2POWER SYSTEEM

2Power modules worden niet anders geïnstalleerd dan klassieke fotovoltaïsche systemen. De modules zijn gemonteerd op de bekende railsystemen of beugels.

De hydraulische aansluiting gebeurt met slangen die in de aansluitmonden van de modules worden gestoken. De slangen zijn flexibel, weerbestendig en beschermd door een metalen gaas.

Het voedingsleidingsysteem moet bestand zijn tegen temperaturen tot 60 ° C en geïsoleerd zijn tegen condensatie. PN10 drukniveau is voldoende (geen installatie op hoge temperatuur nodig).

Ze kunnen ook langs de gevel van het huis worden gevoerd via de dakconstructie in de verwarmingsruimte. Om de voerlijnen naar de zolder te brengen, worden ze door een conventionele zonnepaneel naar binnen geduwd. Vanaf hier kunnen de lijnen worden afgevoerd naar installatieassen (zoals een vrije schoorsteen of luchtschacht).

Elke afzonderlijke module-array is zodanig geconfigureerd dat de afregelventielen hydraulisch gelijk zijn. Het systeem kan ook worden gebouwd met behulp van het Tichelmann-systeem.

De controle wordt gedaan door de zonneregelaar. Twee temperatuursensoren registreren de temperatuur in de module en in de opslag.

Wanneer er een positief verschil is, wordt de pomp ingeschakeld en wordt de stroom geregeld door de rotatiesnelheid. Voor sanitaire doeleinden bieden we een warmwater gelaagde thermische opslag voor het verwarmen van drinkwater.

Een speciaal op glycol gebaseerd watermengsel wordt gebruikt als warmteoverdrachtsmedium. Het systeem is dus absoluut vorstbestendig.

24 kg in gevulde toestand, waarbij het gewicht voor de glycolvulling slechts 1 kg daarvan is.

Ja. De bodemplaten voor de dakhaken worden stevig aan de dakspanten geschroefd met lange schroeven die door de latten en onderlaag doordringen.

De toevoerleidingen voor de 2Power-modules worden van de verwarmingskamer via de toevoerleiding naar het dak geleid. De lijn wordt vervolgens tussen de spanten geleid om verbinding te maken met het moduleveld. De lijn wordt vervolgens door een zogenaamde zonnetegel geleid om op de dakpannen te eindigen. Eenmaal daar moet deze achter het moduleveld worden geplaatst, dat later wordt geïnstalleerd, zodat het niet zichtbaar is.

De verhouding antivries in de solaire vloeistof moet worden aangepast aan de locatie op het moment van opstarten.

In principe is dat mogelijk, zolang ze voldoende doorstroming bieden, bestand is tegen de systeemdruk van max. 6 bar, en zijn gemaakt van corrosiewerend materiaal.

Dit mag alleen worden gedaan na zorgvuldig overleg met de fabrikant.

De afmetingen van de componenten worden weergegeven in de installatie- en bedieningshandleiding.

De afmetingen van de componenten worden weergegeven in de installatie- en bedieningshandleiding.

In principe is dit mogelijk, maar het moet voldoende buffervolume bieden en een anticorrosieve zonnewarmtewisselaar hebben die ook voldoende doorlatendheid heeft.

Het aantal 2Power-modules is ontworpen volgens de verwarmingsbehoefte en de opslagcapaciteit. Met andere woorden, de modules zullen alleen alle 2Power zijn als de verwarmingsbehoefte of de opslagcapaciteit overeenkomstig groot is. Anders kunnen 1Power-modules worden gebruikt voor elektrische stroomopwekking naast de 2Power-modules omdat ze er hetzelfde uitzien.

We gebruiken omvormers van het Duitse bedrijf SMA Solar Technology GmbH.

We helpen met de plannen en kunnen individuele berekeningen voorbereiden op het moment dat een bestelling wordt gemaakt, indien gewenst.

Ja, de systeemopbrengst is inbegrepen in de energiebalans van het gebouw.

Als de 2Power-modules worden gecombineerd met een olie- of gasverwarmer, kan 250 L of 250 dm3 tot 500 L 500 of dm3 worden bespaard voor een gezin met 5 leden. Voor een geïntegreerde verwarmingsremodeling die het installeren van een warmtepomp en langdurige thermische energieopslag omvat, is er geen olie of gas meer nodig.

Het installeren van een 2Power-systeem is altijd de moeite waard voor het milieu!

Natuurlijk. In feite werkt dat heel goed!

Ja! Deze combinatie van systemen heeft namelijk een zeer hoog rendement en de beste mogelijkheid om te besparen.

Natuurlijk. De module voldoet aan de volgende normen:

EN 64215: 2005
EN 61730-1: 2004
EN 61730-2: 2004

De module is thermisch gekwalificeerd volgens ...

DIN EN 12975-1: 2006
DIN EN 12975-2: 2006

In Kleinostheim, Duitsland.

Uw installateur, dakdekker of elektricien kan u een aanbod doen voor het systeem.

TOP