FORGOT YOUR DETAILS?

WELKE MOET IK KOPEN?
PVT-
PANELEN

PVT-PANELEN KOPEN

VOOR- EN NADELEN

Een PVT-zonnepanelen systeem kopen doet u het beste na zich uitgebreid geïnformeerd te hebben

PVT-panelen kopen gaat u dubbele winst opleveren. Ze wekken namelijk niet alleen stroom voor u op maar verwarmen ook uw water. De combinatie van het opwekken van zonnewarmte en zonnestroom kwam in 2012 op de markt. De T na PV staat in PVT voor termische energie oftewel warmte. Aan PVT-panelen zijn hoofdzakelijk voordelen verbonden al zijn er ook een paar minpunten. Lees verder en zorg dat u alles weet over deze panelen voordat u ze gaat kopen.

Bij het gebruik van PVT-panelen is het verlies van dakoppervlak minimaal omdat de zonnecollector geïntegreerd is in de zonnepanelen voor het thermische gedeelte. De zonnecellen produceren zo beter omdat ze in de winter gekoeld worden en daardoor in de zomer efficiënter werken. Dit komt de elektriciteitsproductie dermate ten goede dat de opbrengst van elektriciteit 5-10% hoger ligt. PVT-panelen kopen, komt echter met nog veel meer voordelen.

Per vierkante meter is de energie-opbrengst voor dit type zonne-energiesysteem beduidend hoger dan dat bij andere type panelen het geval is. Op deze manier benut u het oppervlak van uw dak veel efficiënter. Als u besluit PVT-panelen te kopen, bent u er snel achter dat ze wat betreft zonnestroom effectiever zijn dan de zonnepanelen die u tot nog toe kende.

De voordelen van PVT-panelen

Bij PVT geeft u geen geld aan gas uit wat de opbrengst verhoogd aangezien de kosten voor gas hoger liggen dan voor elektriciteit. Een van de bekendste voordelen van PVT panelen kopen is dat ze naast elektriciteit ook warmte opwekken.

Een ander voordeel van PVT panelen is dat er onder het PV- gedeelte van het paneel warmte weggenomen wordt door de zonnecollectoren. Op deze manier wordt het PV-gedeelte aan de onderkant gekoeld wat een positieve werking heeft op zijn rendement.

DE NADELEN VAN PVT ZONNEPANELEN

Een nadeel van dit soort panelen is uiteraard dat omdat er meerdere componenten in een zonnepaneel verwerkt zitten men het complete paneel moet laten repareren of vervangen als het kapot zou gaan. Logisch gezien bent u ook in de aanschaf van de panelen iets meer geld kwijt al is het moeilijk te zeggen dat dit een nadeel is.

De thermische zonnecollectoren worden in veel gevallen gebruikt om een buffervat met water op te warmen. PVT-panelen die aan de achterkant geïsoleerd zijn, worden snel warm en dit heeft een negatief effect op het rendement van het paneel. Let daarom goed op wat voor merk en type PVT-zonnepanelen u koopt. Het kan in de winter zijn dat de thermische zonnecollectoren hun optimale temperatuur niet halen en hierdoor minder goed werken. In de zomer zal in het geval er een buffervat gebruikt wordt, dit vat snel opgewarmd zal zijn waarna de thermische zonnecollectoren zichzelf uit zullen schakelen.

PVT zonnepanelen gekoppeld aan een warmtepomp

De beste PVT zonnepanelen die u kunt kopen zijn dus aan de achterkant niet geïsoleerd. Tevens is het een veel beter systeem om een warmtepomp aan de panelen te koppelen dan een buffervat. We hebben het dus niet over een warmtepomp met een duur systeem dat honderden meters diep in uw tuin geplaatst wordt maar een warmtepomp die direct gekoppeld is aan uw zonnepanelen. Met dit systeem zijn de meeste van de hier de genoemde nadelen van standaard PVT-panelen niet meer van toepassing.

PVT zonnepanelen kopen planning

Ongeacht de situatie bij u thuis en het systeem wat u wilt gaan gebruiken, is het erg moeilijk om zelfstandig te besluiten wat er precies aangeschaft moet worden. Ons team van experts op het gebied van zonnepanelen kan u aan de hand van een paar simpele vragen telefonisch antwoord geven op een hoop vragen waar u mee zit. Als u besluit ons te bellen voor informatie is dat uiteraard geheel vrijblijvend en bent u tot niets verplicht.


PVT zonnepanelen worden soms ook anders genoemd. Een aantal synoniemen zijn: zonnepanelen met thermische zonnecollectoren, combipanelen, hybridepanelen, en thermische zonnepanelen.

PVT hybrid collector

Hybrid PVT voorbeeld

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE

Als u graag nog een stuk meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden voor uw huis wat PVT-panelen betreft, kunt u ons altijd vrijblijvende een bericht sturen met uw vragen. Als u terug gebeld wilt worden, geeft u dit dan even aan, dat doen we graag. Zet erbij wat voor u de beste tijd en dag is.

SNEL CONTACT OPNEMEN

TOP