FORGOT YOUR DETAILS?

HUIS VAN DE TOEKOMST B10

Het "Activhaus B10" werd in 2014 gebouwd in het hartje van de meer dan bekende Weißenhofsiedlung in Stuttgart. De Weißenhofsiedlung zelf bestaat al vanaf 1927 en wordt gezien als een van de indrukwekkendste architecturale bouwprojecten voor woningen in de huidige tijd. De Weißenhofsiedlung heeft ook een behoorlijke invloed gehad op de architectuur van onze generatie.

Het "Activhaus B10" is een innovatieve stappen-project. Het gebruikte bijzonder stevig gebouw wekt niet alleen zijn eigen energiebehoefte op maar ook die voor de mensen die erin zouden wonen. De 100% hernieuwbare energie wordt gebruikt voor alle energiebehoeften in het huis en levert zelfs energie aan de auto’s. Het gebruikte 2Power systeem laat hier goed zien waar het toe in staat is.

200% HERNIEUWBARE ENERGIE IN STUTTGART

Technische gegevens

Onze 2Power PVT-collectoren, de HM 1000 Mono Black, vormden de centrale energiebron en zijn geplaatst op een 7 ° dakhelling op het oosten en westen, bijna verborgen achter een kleine borstweringmuur.

Het thermische gedeelte van de 2Power-module wordt volledig gebruikt voor het recyclen van de thermische ijsopslagwarmte met de warmtepomp en direct voor het verwarmen van water in de zomer. Er is geen extra verwarmingssysteem nodig. Nu is slechts de helft van de overvloedige energie geproduceerd door de 2Power PVT-collectors nodig voor zelfvoorzieningsdoeleinden. De resterende helft van de geproduceerde elektriciteit wordt gebruikt om de elektrische auto op te laden en het aangrenzende gebouw te bevoorraden.

Technische details

40 eenheden 2Power HM1000 Mono Black
Oost-west plat dakinstallatie bij 7 ° DN
Elektrische capaciteit: 10,4 kWp
Thermische capaciteit: 28.76 kWp

Commentaar

Quote door de heer Klaus, AlphEos Smart Home und Haustechnik: "We hadden aan het begin van het najaar nog relatief veel ijs in de opslag, die we wilden gebruiken voor de smelt- en opwarmingshittefasen - we schakelden vervolgens het dak in systeem en binnen een paar dagen werd de opslag gesmolten.De warmte van het systeem wordt gebruikt om de buffertanks te voeden voor waterverwarming (300 L watertank in het huis) en is ook als een optionele bron voor de warmtepomp in de winter. Sinds ongeveer half maart waren de temperaturen op het dak voldoende om de buffertanks weer overdag direct te voeden.

Het diagram toont de dagelijkse energieopbrengst van de 2Power-modules sinds ze op 15 juli 2014 zijn opgestart.

TOP