FORGOT YOUR DETAILS?

ALS BRON VOOR UW WARMTEPOMP
AGIBA
PVT-PANELEN

AGIBA PVT-PANELEN

De Agiba PVT-panelen werken waarschijnlijk net even anders dan u van zonnepanelen gewend bent.

De zonnepanelen van dit merk zijn de bron van warmte voor uw warmtepomp.

Dat klinkt misschien vreemd op het eerste gezicht maar u kunt hiermee de kosten uitsparen van het graven van een enorme put in uw tuin, de zogenaamde aardwarmtebron. Het tot honderden meters diep graven om u van een aardwarmtebron te voorzien kost al snel 20-€ 25.000. Uiteraard heeft niet eens iedereen een dergelijk budget ter beschikking.

Agiba Plug & Play

Met de Agiba Plug & Play zonnepanelen kunt u deze stap volledig overslaan. Deze zonnepanelen voldoen zelfs in de winter voor de productie van warmte en energie. Hiermee worden tevens de meeste nadelen van standaard PVT panelen vermeden.

Wat zijn precies PVT-panelen?

Voor degenen die zich dit afvragen: PVT-panelen produceren naast elektriciteit ook warmte, waar standaard zonnepanelen alleen elektriciteit produceren. Het voordeel hiervan is dat de gegenereerde warmte direct naar een warmtepomp geleid kan worden. Een bijkomend voordeel is dat dit de zonnepanelen tegelijkertijd afkoelt wat voor een beter rendement zorgt. PVT-panelen worden ook wel thermische zonnecollectoren, combipanelen, thermische zonnepanelen of hybride panelen genoemd.

Hebben PVT-panelen ook nadelen?

Er is natuurlijk niet maar een soort PVT paneel te koop, maar een heel scala aan diversiteit. In de meeste gevallen worden de hybridepanelen gebruikt om een buffervat gevuld met water op te warmen. ’s Winters als de PVT panelen niet de juiste temperatuur bereiken wat voor problemen zorgt, maar ook zomers als het buffervat snel zijn maximale temperatuur bereikt heeft, zullen de thermische zonnecollectoren automatisch uitgeschakeld worden wat natuurlijk niet goed voor het rendement is. Het kopen van Agiba PVT panelen voorkomt dus dit soort problemen naast het feit dat u in totaal veel minder uitgeeft voor uw energietransitie.

echte Volthera PVT panelen

Agiba PVT-panelen kopen

We doorlopen snel even alle voordelen van de Agiba panelen.

Terugverdientijd pvt panelen

De terugverdientijd van uw PVT-panelen in het geval de Agiba PVT-panelen gebruikt worden, ligt veel lager dan bij het gebruik van reguliere PVT-panelen. De reden hiervoor is uiteraard dat u geen aardwarmtebron hoeft te laten graven.

PVT panelen isolatie

De meeste standaard PVT-panelen zijn aan de achterkant geïsoleerd, waar de PVT-panelen van het type Agiba Plug & Play niet geïsoleerd zijn. Het gevolg hiervan is dat u niet alleen in de winter maar ook in de zomermaanden van een optimaal elektrisch rendement bediend maar wordt.

Agiba PVT-panelen prijs

PVT-panelen gebruiken als bron voor een warmtepomp is veel goedkoper dan het installeren van een dure aardwarmtebron. Het tot honderden meters diep graven brengt uiteraard hoge kosten met zich mee.

Wintertemperaturen

Agiba PVT-panelen werd dan ook zonder dat de zon schijnt en bij temperaturen ver onder het nulpunt, tot ongeveer 8° onder nul. Dit is mogelijk omdat de warmtepomp zijn steentje bijdraagt in het proces.

Esthetisch oogpunt

De Agiba PVT-panelen zien er niet anders uit dan standaard PV-panelen. U kunt ze dus in combinatie met PV-panelen gebruiken zodat alles er hetzelfde uitziet. Ook het losinstalleren van zonnecollectoren is niet nodig met PVT panelen.

Rendement PVT-panelen

U bespaart tegelijkertijd op uw gasrekening en op uw elektriciteitsrekening. In het geval u vloerverwarming heeft, zult u rond de 90% besparen op uw gasrekening. In principe kunt u uw gehele elektriciteitsbehoefte zelf genereren. Een extra voordeel bij nieuwbouwwoningen is dat gas geheel overbodig wordt.

Informatie / Offerte

Het kopen van Agiba PVT-panelen behoort zeker tot een van de beste oplossingen voor een goedkope energiewinning zonder over een enorm startkapitaal te hoeven beschikken. Als u meer wilt weten over de Agiba PVT zonnepanelen geven wij u gratis telefonisch advies of nemen de situatie bij u thuis op om u een concreet voorstel te kunnen doen.

Triple Solar

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE

Als u graag nog een stuk meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden voor uw huis wat de Agiba PVT-panelen betreft, kunt u ons altijd vrijblijvende een bericht sturen met uw vragen. Als u terug gebeld wilt worden, geeft u dit dan even aan, dat doen we graag. Zet erbij wat voor u de beste tijd en dag is.

SNEL CONTACT OPNEMEN

TOP